Vluchtelingen

Het is een probleem waar de mensheid altijd al mee heeft gekampt. Omdat de mensen de vrede niet liefhebben, maar oorlog en geweld. Onschuldige mensen worden de dupe.
Wij hebben er al lang mee te maken. Asielzoekers. We zitten er eigenlijk niet op te wachten.
We beseffen wel dat we er “iets mee moeten” maar hebben er eigenlijk geen zin in. We zijn er ook een beetje bang voor. En dan opeens komt een heel leger van vluchtelingen op Europa af. Op Nederland af. Help! Wat moeten we doen? Wat wil Jezus dat we doen?
Stel dat in ons land de oorlog uitbreekt, dat er een I.S. dood en verderf zaait. Dat er gemeenteleden zijn vermoord. Dat we huis en haard hebben moeten verlaten en niets meer hebben. Dat we op een boot met elkaar zitten en hopen dat we de reis overleven? En dat we bij een grens zijn gekomen en worden bekeken wat voor lui we zijn, terwijl we uitgehongerd zijn en bijna sterven van de dorst. Wat wil Jezus dat we doen?
Het probleem van de vluchtelingen is wel hoogst ingewikkeld. We kunnen hen eten en onderdak geven, dat zeker. Maar kunnen we hen ook een toekomst geven? Wie zijn het? Wat geloven ze? Wat hebben ze meegemaakt? Zijn ze getraumatiseerd? Wat kunnen wij hen bieden? Hebben we daarover al contact gezocht met de kerk in Syrië?
Moeten we niet bidstonden houden voor de vrede in het Midden Oosten en bidden voor de kerk die daar meedogenloos wordt vervolgd?
En wat te denken van de preek op de Tempelberg in Jeruzalem waarin wordt geschreeuwd: ‘onze immigranten zullen Europa voor ons veroveren!’
Er woedt nu een strijd om de ziel van de vluchteling.
Heel veel vragen en weinig antwoorden. Ik weet het niet. Maar gelukkig ken ik wel Iemand die het wel weet. Laten we tot Hem gaan en bidden om wijsheid en inzicht.

Toon buttons
Verberg buttons