Trouw zijn

Trouw zijn, ook al kost het je het leven

Open Doors bestaat 60 jaar. Miljoenen vervolgde christenen zijn in die jaren bemoedigd door gebed, door training en door praktische hulp. Helaas neemt wereldwijd de vervolging en onderdrukking nog steeds toe. Het is je moeilijk voor te stellen hoe erg christenen moeten lijden. Begin dit jaar ben ik in kamp Breedonk in België geweest. Bij de ingangspoort staat: ‘Wie hierdoor binnengaat wordt dood geschoten.’ Als je binnen bent in het kamp hoor je op de achtergrond de geluiden van schreeuwende Nazi’s en huilende mensen die worden gefolterd. Je loopt door de barakken en hoort de verhalen in je koptelefoon over mensen die het niet hebben overleefd.
Dan komt het wel heel dichtbij. Die mensen in het kamp konden niet kiezen. Christenen kunnen wél kiezen. Trouw zijn aan Jezus, de Messias of Zijn Naam verloochenen. Trouw zijn aan je eigen leven, of trouw zijn aan de Levensvorst. Ik moet denken aan de belofte in Psalm 103 waar staat: ’Zoals een vader zich ontfermt over zijn kinderen, zo ontfermt zich de HEERE voor wie ontzag voor Hem hebben.’ Het is de innerlijke ontferming van God, die onze broeders en zusters die worden vervolgd moed en krachten geeft.
Wij mogen hen steunen met ons gebed, met onze hulp. Zij staan in de vuurlinie, zij zijn onze helden. Zij zijn ook onze voorbeelden hoe het is om trouw te zijn, hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn.

foto:Voormalig kamp Breedonk (Belgié)

Toon buttons
Verberg buttons