Column: Hoera in de gloria

Column: Hoera in de gloria

Hoera! Vorige maand was ik jarig! Op zich is dat niet heel bijzonder, want iedere dag vieren miljoenen mensen dit feit en ook voor mij was dit zeker niet de eerste keer… Sterker het was de vijftigste keer. Vanaf nu behoor ik dus tot de ‘kring der middelbaren’. Bij de Abrahams en Sara’s dus… Wat nou hoera?

Sara en Brigitte

Want eerlijk gezegd voelt het best een beetje oud. De show van Brigitte Kaandorp die onlangs werd uitgezonden, bleek mij op het lijf geschreven. Met de nodige zelfspot stelde zij namelijk alle ‘problemen’ die horen bij de vijftig-plus-generatie aan de orde: je opgroeiende kinderen die je bedelven onder allerlei ongevraagde kritiek, je niet meer zo strakke velletje, je haren die gaan grijzen, je minder soepele lijf…
Ik heb vreselijk gelachen om het feest-der-herkenning. Tja, het hoort er blijkbaar allemaal bij, bij het ouder worden. Maar toch… heel diep van binnen… steekt het een beetje…

Sieraad

Enfin… Op mijn verjaardag werd ik door mijn man verrast met een prachtig sieraad. Een zilveren kettinkje met een hanger, waar deze tekst is ingegraveerd:
“Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol. En Ik houd zoveel van je.”
Wat ben ik daar blij mee! Het is fijn dat mijn man zoveel van me houdt.

 Kostbaar

Hoewel… de tekst is eigenlijk afkomstig uit de bijbel (Jesaja 43 : 4). Het is namelijk God die dat tegen mij zegt. Ook tegen jou. Dat maakt het extra mooi. Ik ben kostbaar. Een parel in zijn hand. Ook al vind ik mezelf vaak helemaal niet leuk of mooi, God vindt mij kostbaar. Het maakt hem niet uit hoe ik eruit zie, of ik jong ben of oud. Een rimpeltje meer of minder heb, kribbig of vrolijk ben. Hij heeft alles voor me over omdat hij mij waardevol vindt.

Hand in hand

Met deze tekst om mijn hals wil ik best éénenvijftig worden – en wel ouder ook mét alle ‘verschijnselen’ van dien. Hand in hand met een God die op die manier naar mij kijkt. Want waarom zou ik dan niet net zo naar mezelf kijken: als een kind dat waardevol en kostbaar is voor vader? Bij wie ik mag schuilen tot mijn honderdste. Zijn oneindige liefde verjaart immers nooit! Hoera-in-de-gloria!

Toon buttons
Verberg buttons