Een nieuwe schepping

Een nieuwe schepping

Je hoort weleens mensen tegen elkaar zeggen: ’Je bent een parel in Gods hand.’
Dat is een prachtige bemoediging en het is helemaal waar. Paulus schrijft over de moeite die wij in ons lichaam met ons meedragen, maar komt daarna met deze machtige tekst:
“Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.” 2 Korintiërs 5:17.
Aan die tekst moest in denken tijdens mijn vakantie. Een heerlijke tijd om rustig over de dingen van het leven na te denken.
De schepping is nu al zo mooi en hoe overweldigend mooi zal de nieuwe schepping van hemel en aarde wel niet zijn? Er staat voor nieuw het woord “kainos”. Dat betekent zoiets als innovatief, iets wat er voorheen nog niet was. En dan schrijft Paulus dat we nu al een nieuwe schepping zijn. Geestelijk zijn we al een nieuwe schepping in Jezus, de Messias.
Straks komt daar ons verheerlijkt lichaam nog bij. En als we nu al in Christus zijn, dan kan ons ook niets meer scheiden van de liefde van Hem, die alles voor ons heeft overgehad.
Daar kunnen we het nieuwe kerkelijk jaar weer van gaan genieten. Van Zijn liefde en trouw en genade. Vol enthousiasme! Alles is al nieuw geworden.

Toon buttons
Verberg buttons