Blog: De Reddingsboei

Blog: De Reddingsboei

Het is een puinhoop in mijn huis. Ik ben niet echt blij, want het is Pasen en straks krijg ik gasten te eten. In de keuken kan ik niets beginnen en alvast de tafel dekken is ook geen optie, want overal slingeren spullen. Maar na de belofte dat het heus op tijd opgeruimd is, besluit ik wijselijk mijn mond houden.

Het is hier al weken rommelig, maar je moet wat over hebben voor het Goede Doel. Een delegatie van de Meerpaal, waaronder ook mijn zoon, gaat namelijk in augustus een reis ondernemen naar Kenia. Een hele onderneming! Met sponsoracties willen ze zoveel mogelijk geld binnenhalen, want dat dit reisje een aardige duit kost, moge duidelijk zijn. Zumba, ladiesnight, filmavond, kindermiddag, houthakken, rommelmarkten, paasontbijtjes… Je kunt het zo gek niet verzinnen of de Meerpalianen hebben het op touw gezet.

En zo is mijn huis nu de verzamelplaats voor Escaperoom ‘Captains Last Watch’, ook een sponsoractie. Vandaar dat het hier meer onderdeel van een boot lijkt dan een woonkamer. Overal ‘drijven’ reddingsboeien, kaarten, sloten, reddingsvesten, koffers en alles wat maar nodig is om straks de Escaperoom in ‘De Ark’ op te tuigen in het thema van een schip. Een schip dat stuurloos ronddrijft op de woeste golven tijdens verschrikkelijk noodweer. En de kapitein? Die schijnt spoorloos verdwenen… Aan de bezoekers van de Escaperoom rest de taak om de motoren weer op gang te brengen voordat het schip vergaat.

Het is allemaal maar spel, een uitdagend spel, dat zeker! Een kapitein die het schip verlaat op het moment dat het er juist op aankomt… daar moet je toch niet aan denken? Gelukkig maar dat onze Kapitein altijd paraat staat, bij een rimpeloze zee, maar juist ook bij zwaar weer. Hij geeft de touwtjes niet uit handen en zal nooit zeggen dat we het zelf maar uit moeten zoeken. Zelfs als we denken dat wij het beter weten en het daarom dreigt mis te gaan, werpt Hij ons de reddingsboei toe.

Ondertussen kijk ik nog eens wat nerveus op mijn horloge; de tijd dringt. Ik besluit om zelf maar wat orde in de chaos te scheppen en vis een reddingsboei van tafel… Ja, het belooft een uitdagend gebeuren te worden, die Escaperoom. Maar de reis die de jongelui straks in augustus gaan ondernemen niet minder! Zeker geen kinderspel, maar wel een fantastische ervaring. En als die grote Kapitein, die altijd de touwtjes in handen houdt, met hen mee gaat zal het zeker een behouden vaart worden.

Hier kun je meer lezen over de Meerpaalreis.

 

Toon buttons
Verberg buttons