Actie Kerst voor de Voedselbank 2021-2022 weer hard nodig

Actie Kerst voor de Voedselbank 2021-2022 weer hard nodig

De laatste tijd laat de Voedselbank in Maassluis weer van zich horen: er zijn hard levensmiddelen nodig voor ruim 230 gezinnen. De voorraden van afgelopen jaar zijn inmiddels al lang uitgedeeld, en er zijn nog steeds veel mensen van de Voedselbank afhankelijk deze winter. Tijd voor actie dus!

Besloten is dat de actie ‘Kerst voor de Voedselbank’ dit jaar weer georganiseerd wordt, dit keer door een groep betrokken inwoners als kartrekkers. “Het was vorig jaar immers ook een heel succesvolle actie”, volgens de bewoners. Joke Cats van de Stichting Voedselbank Maassluis: “We zijn erg blij dat de actie weer opgestart wordt, en hopen dat we weer net zoveel enthousiasme mogen zien als afgelopen jaar, dat was écht hartverwarmend.”

Inmiddels zijn er al enkele mooie acties in gang gezet: door de Facebookpagina ‘Samen Sterk Maassluis’ n.a.v. een oproep om dameshygiëne-middelen en een grote donatie van schoenen, mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Armoede Fonds en het De Groot Fonds. Maar er waren ook hartverwarmende acties als de gehaakte muisjes en de door de Kids versierde taaipoppen.

De bewonersgroep zegt verrast te zijn door de vele reacties die ze nu al hebben ontvangen. Gedoeld wordt op het enthousiaste team dat meehelpt met de voorbereidingen, maar ook op diverse toezeggingen (o.a. scholen, winkels, kerken, moskee, verenigingen en particuliere initiatieven) om mee te werken. Er zijn zelfs nu al spontaan spullen opgehaald en aangeboden!

De actie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 18 december 2021, van 9.00 – 16.00 uur, op de inmiddels bekende inleverplekken (bij Station West, MSV’71, diverse supermarkten in Maassluis en natuurlijk de Voedselbank aan de P.J.­­ Troelstraweg). Ook NGK de Ark, andere kerken, Moskee Ibrahim en diverse scholen hebben eigen inzamelingsacties. De organisatie hoopt u van harte u op 18 december bij één van deze punten te mogen zien!

Toon buttons
Verberg buttons