Ontmoetingsdag “Geloof en transgenders” in Barendrecht is voorlopig uitgesteld tot 13 juni 2020

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoetingsdag “Geloof en transgenders” in Barendrecht is voorlopig uitgesteld tot 13 juni 2020

28 maart 2020 @ 10:00 - 16:00

 

VOOR WIE

De doelgroep van deze dag is uiteenlopend. Allereerst zijn transgenders zelf welkom en mensen die nog zoekend zijn in hun identiteit, ten tweede directe naasten zoals ouders, broers, zussen en partners en ten derde predikanten, pastoraal medewerkers, vrienden en belangstellenden.

DOEL

We ontmoeten elkaar rond het thema ‘Geloof & transgender’. Ons doel is om te informeren, te verdiepen en te verbinden. Hiermee steken we in op het bereiken van meer inzicht, openheid en bekendheid rond transgendervraagstukken binnen en buiten de kerken. We zoeken daarbij naar wat we gemeenschappelijk hebben, juist ook in ons geloof. Dat alles wat ons betreft in een respectvolle veilige setting en met een open mind.

INVULLING

De rode draad van de dag is: ‘met elkaar de tijd nemen om gedachten uit te wisselen en elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer’. De ochtend gebruiken we voor informatie en verheldering. Sprekers en het stellen van vragen wisselen elkaar af. Na de lunch gaan we in drie groepen uiteen: een groep voor transgenders, een groep voor de naasten en een groep voor de anderen. In een interactief proces is er ruimte voor persoonlijk contact, uitwisselen van ervaringen, verdieping en verdere vragen. Aan het eind van de dag willen we tenslotte inventariseren welke behoefte er is aan eventuele vervolgbijeenkomsten.

OPGEVEN

De dag wordt gehouden in Barendrecht. Wil je je opgeven voor deze dag of heb je nog vragen die je wilt stellen, dat kan via: transgenderengeloofzhz@gmail.com.

Jonathan Top, Marieke en Idde-Jan Terpstra, Ellemieke en Herman Scheffer.

 

Details

Date:
28 maart 2020
Time:
10:00 - 16:00

Organisator

Geloof & transgender Zuid-Holland
E-mail:
transgenderengeloofzhz@gmail.com
Toon buttons
Verberg buttons