Nacht van Gebed (online)

Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Nacht van Gebed (online)

4 juni @ 20:00 - 5 juni @ 02:00

De jaarlijkse Nacht van Gebed is ook dit jaar niet fysiek in één van de kerkgebouwen in  Maassluis  (Kompas/ EGMA/ Ark of Bethelkerk). In plaats daarvan willen we bidders stimuleren om hun huis open te stellen in de nacht van 4 op 5 juni.

De aanpak van vorig jaar, met uitsluitend livestreams vanwege de coronacrisis, wordt grotendeels losgelaten.  Vorig jaar beperkte de coronacrisis de bewegingsvrijheid van veel mensen, waardoor publieksdeelname aan de Nacht van Gebed in een kerkgebouw vrijwel niet te realiseren was. Nu de pandemie geleidelijk aan kan worden teruggedrongen, is er volgens Open Doors weer ruimte om in kerkgebouwen of online samen te bidden. Wij, als interkerkelijk comité Maassluis vinden het toch verstandiger om daar nog even mee te wachten.

     “Gebed is harder nodig dan ooit. Fysiek weer samen komen om te bidden stimuleert onze broodnodige verbondenheid met broeders en zusters in het wereldwijde lichaam van Christus.”

       Maarten Dees

Aan de jaarlijkse Nacht van Gebed doen veel christenen in ons land en Vlaanderen mee. Zo ook in Maasluis e.o.

Hoe pak je het aan?

De Nacht van Gebed bestaat uit verschillende rondes waarin wordt gebeden. Je bidt in een klein groepje ( groepjes van 6 personen mogen dan weer bij elkaar komen ) aan de hand van een powerpoint met gebedsonderwerpen en met een gebedsboekje. De powerpoint en het gebedsboekje vind je op de website van Open Doors of vraag het aan mij om het je door te sturen. Voel je vrij om het anders in te vullen. Bijvoorbeeld door het gebedsboekje te gebruiken rond de maaltijd.

Durf jij, durven jullie het aan om  de handen te vouwen en te bidden voor onze vervolgde broeders en zusters?  Zij weten en voelen zich gesteund en  rekenen op ons.

Details

Start:
4 juni @ 20:00
End:
5 juni @ 02:00

Organisator

Marijke van der Wel
Toon buttons
Verberg buttons