24/7 DE ARK Prayerroom

Lieve broers en zussen,

Onze dagen zien er opeens anders uit en we hebben nieuwe zorgen in ons hoofd. Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te controleren komen we niet samen als gemeente en zijn alle activiteiten in De Ark de komende weken afgelast.  Maar onze God blijft dezelfde, en bidden kan op elke plaats en elke tijd. God zij dank daarvoor!

De prayerroom in de week van 4 tot 12 april zal er anders uitzien dan voorgaande jaren, maar gebeden wordt er wel.  Juist nu is het goed om onze aandacht op Hem te richten en toe te leven naar Pasen. Ook als dat er heel anders uitziet dan vorige jaren, vieren we dat Jezus overwinnaar is! We gaat het als volgt doen:  24 uur per dag, 7 dagen in de week voor Pasen wordt er door onze gemeente gebeden. Niet in een gebedsruimte in De Ark, maar in onze eigen huizen.

Schrijf je in via de website: https://www.24-7prayer.com/signup/90be17 om één of meerdere uren in die week te bidden.

24 uur voordat je gaat bidden krijg je een e-mail met daarin instructies en inspiratie die je helpen dit uur biddend door te brengen.   Om elkaar te bemoedigen en onze verbondenheid te benadrukken vragen we of je ook online je ervaring voor de bidders na jou wilt achterlaten.  Naast het gebed willen we in deze tijd verbinding met elkaar zoeken en getuigen van ons vertrouwen in God. We willen onze dank voor Zijn liefde en leiding in ons leven tot uitdrukking brengen in een kunstwerk wat we gezamenlijk vorm gaan geven. Dit werk zal een plek in De Ark krijgen, om ons straks, ter herinnering aan deze spannende tijd, waarin we elkaar mochten bemoedigen omdat Jezus Overwinnaar is!  Wil je daaraan meedoen, geef je naam en adres dan door aan ons via Jolanda :gebed@ngkmaassluis.nl uiterlijk woensdag 25 maart.
Je krijgt dan een deel van een kunstwerk toegestuurd (1 per huishouden), wat je op je eigen manier in mag vullen. Je tekent, schildert, schrijft of plakt jouw lof en dank op een canvasdoek. Wij verzamelen alle kleine doeken voor 1e paasdag en vormen het tot een groter kunstwerk wat in beelden, kleuren en materialen een zichtbare lofprijzing voor onze God is.  Juist omdat we nu niet samenkomen als gemeente, is dit een manier om verbonden met elkaar dank en eer te brengen. Twijfel niet te lang, want op = op! Wil je op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom de prayerroom? Meld je dan aan voor de facebookgroep: 24-7 NGK de Ark.  We zien met jullie uit naar wat God ons wil geven!

Het prayerroomteam, Jolanda, Steph, Wynke, Matthias, Edwin en Evelien

Omdat de situatie ons belet om een gebedsruimte in de Ark te houden, helpen we jullie graag om ieder voor zich, met partner of gezin, mooie gebedsmomenten te hebben. Ook al kunnen we dit keer niet in de Ark terecht zijn we met elkaar verbonden in liefde en geloof. Teken daarom in via 247deark.ngkmaassluis.nl om in een ketting van gebed een uur mee te bidden! Samen geven we gehoor aan wat Jezus ons vraagt in Matteüs 6 vers 6: ’Als jullie bidden, trek je dan in je huis terug, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen.’ Wij willen jullie van harte aanmoedigen en ondersteunen met materialen om in deze bijzondere periode een gebedstijd te hebben en echt een ontmoeting te hebben met onze Vader en met Jezus, Overwinnaar, door de kracht van de Heilige Geest! Doe je mee? Allereerst: Bereid je voor door tijd in je agenda en een plek in je huis te creëren, die gericht is op jouw contact met God. Wie weet, hoe goed het je deze periode bevalt, straks wil je niet meer zonder die kostbare tijd met Hem! Om je te helpen hebben we een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet. Dit zijn dingen die je kunnen helpen, kies wat bij je past. 1. Kies bewust je tijdstip Bedenk wat voor jou het beste moment van je dag (of nacht) is. Kies ervoor om het beste van je tijd met je hemelse Vader door te brengen, niet het restje wat je over houdt als je alle andere dingen van de dag gedaan hebt. Reserveer deze tijd in je agenda en breng daarin een vast ritme aan, zodat je tijd voor gebed een gewoonte wordt. Zorg ervoor dat je huisgenoten weten dat jij tijd met God doorbrengt en niet gestoord wilt worden. Heb je jonge kinderen, neem je stille tijd dan als je kindje slaapt. Heb je wat grotere kinderen, steek een kaars aan en zet die op de plek waar jij gaat zitten voor je stille tijd. Leg je kinderen uit dat je met God wil praten en dat zij, zolang de kaars brandt, stil of zachtjes moeten spelen. Jonge ouders hebben getuigd dat dit werkt! 2. Kies bewust je plaats Zoek de plek in je huis waar je rustig tijd door kan brengen en waar je je prettig voelt. Bedenk of je aan een tafel wilt zitten, of juist bij een raam. Ga je in een comfortabele stoel zitten, of kniel je? Heb je ruimte nodig om te dansen of ga je naar buiten? Het kan je helpen om een plek in je huis te reserveren voor je gebedstijd.

Dat kan natuurlijk gewoon de keukentafel zijn, of juist een aparte kamer of hoekje in je huis. Zorg dat je een bijbel en eventueel een dagboekje met overdenkingen of gebedenboekje bij de hand hebt. Neem ook pen en papier mee zodat je op kunt schrijven wat je denkt, bidt, en wat God tegen je zegt. Je kunt wat teksten of afbeeldingen aan de muur hangen, neerzetten in een mooie lijst of voorwerpen die jou helpen je te richten op God. Sommige mensen kijken graag naar buiten of naar een afbeelding waar hun gedachten van tot rust komen. Je kunt een kaars op je gebedsplek zetten, die je aansteekt om je te herinneren aan de aanwezigheid van God bij jou. 3. Wees je bewust van de aanwezigheid van God Bidden is tijd doorbrengen met God, contact hebben, een wederzijds gesprek voeren. Weet dat als jij tot God nadert, Hij dicht bij jou komt. Hij verlangt intens naar een diepe relatie met jou, laat jouw verlangen naar een relatie met Hem groeien. Dat is het begin van een kostbare tijd. Alles begint met verlangen! Materialen kunnen je helpen te focussen op God en je relatie met Hem te verdiepen. Gebruik in de 24/7 gebedsweek de materialen die we je aanreiken, of maak gebruik van een dagboekje of bijvoorbeeld de gratis app van YouVersion, van harte aanbevolen! Er staan veel leesplannen in en je kunt elkaar bemoedigen. § Denk na over wat God jou wil zeggen over wat je leest/bestudeert en bid: o Dank Hem voor alles wat Hij geeft, voor wie Hij is. o Vertel Hem waar je mee worstelt en bid om vergeving, vervulling met Zijn Geest en bescherming o Vraag om groei in je leven o Spreek uit wat je hebt bedacht, en vraag wat Hij je wil zeggen o Bid voor mensen om je heen o Aanbid Hem om wie Hij is. Vol van genade, liefde en trouw, Overwinnaar! Houd na je gebedstijd iets vast van wat je hebt ontvangen aan vrede, rust, licht en liefde. Spreek met jezelf af wat je de komende dagen gaat doen met wat je hebt gelezen over, besproken met, en gehoord van God.

We wensen je een vruchtbare, zegenrijke tijd toe!

Het prayerroomteam, Jolanda, Evelien, Wynke, Matthias, Edwin en Steph

Toon buttons
Verberg buttons